سامانه های مالیاتی
ضرایب تشخیص مالیات بر عملکرد (علی الراس)
ضرایب تشخیص مالیات بر عملکرد سنوات مختلف (علی الراس)
آئین نامه تحریر دفاتر و نگهداری مدارک،ارائه اظهارنامه ،تشخیص مالیات
آیین نامه مربوط به نوع دفاتر، اسناد و مدارک و روشهای نگهداری و نمونه اظهارنامه مالیاتی و نحوه ارائه برای رسیدگی و تشخیص درآمد مشمول مالیات موضوع ماده 59 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم (بخشنامه شماره 118/94/200 مورخ 1394/12/09 سازمان امور مالیاتی کشور) فصل اول- تعاریف ماده 1- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح ذیل، به کار می روند: سازمان: سازمان امور مالیاتی کشور قانون: قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال 1366 و اصلاحیه های بعدی آن. دفتر روزنامه: دفتر روزنامه دفتری است که کلیه معاملات و رویدادهای [...]
قانون مالیات بر ارزش افزوده
قانون مالیات بر ارزش افزوده فصل اول ـ کلیات و تعاریف ماده1ـ عرضه کالاها و ارائه خدمات در ایران و همچنین واردات و صادرات آنها مشمول مقررات این قانون میباشد. ماده2ـ منظور از مالیات در این قانون به استثناء موارد مندرج در فصول هشتم و نهم، مالیات بر ارزش افزوده میباشد. ماده3ـ ارزش افزوده در این قانون، تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین میباشد. ماده4ـ عرضه کالا در این قانون، انتقال کالا از طریق [...]
قانون مالیات های مستقیم
قانون مالیاتهای مستقیم باب اول – اشخاص مشمول مالیات باب دوم - باب سوم - مالیات بردرآمد باب چهارم – در مقررات مختلفه باب پنجم – سازمان تشخیص ومراجع مالیاتی باب اول – اشخاص مشمول مالیات ماده 1– اشخاص زیر مشمول پرداخت مالیات می باشند: 1– کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران طبق مقررات باب دوم. 2– هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید. 3– [...]
احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۹۹
هر ساله قانون بودجه توسط مجلس تصویب می شود و جهت اجرای آن به دولت تقدیم می شود. در قانون بودجه درآمد ها و هزینه ها و… مطرح می شود که یک سری از آنها مربوطه به احکام مالیاتی می باشند. با توجه به اینکه معافیت حقوق و برخی موارد دیگر هر ساله در قانون بودجه سنواتی تعیین می شود، نکات مربوط به احکام مالیاتی برای شما گرداوری و دسته بندی شده اند تا بتوانید استفاده خوبی از آن برده باشید.

مالیات حقوق در سال ۱۳۹۹
سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده(٨۴ (قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۴/١٢/١٣۶۶ و اصلاحات بعدی آن در سال ١٣٩٩ سالانه مبلغ سیصد و شصت میلیون ریال تعیین می شـود.
مالیات چیست ؟
مالیات چیست؟
مالیات بر حسب تعریف سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) پرداختی است الزامی و بلاعوض. مالیات ممکن است به شخص، مؤسسه، دارایی و غیره تعلق گیرد. چنین تعریفی پرداختهای تأمین اجتماعی را هم در بر میگیرد، حال آن که بر حسب مقررات و عرف مالیاتی ایران اصطلاح مالیات پرداختهای اخیر را شامل نمیشود.
مالیات، به مثابه یک نوع هزینه اجتماعی است که آحاد یک ملت در راستای بهرهبرداری از امکانات و منابع یک کشور موظفند آن را پرداخت نمایند تا تواناییهای جایگزینی این امکانات و منابع فراهم شود.
موارد معاف از بیمه و مالیات در حقوق و مزایای کارکنان
موارد مشمول قانون معافیت از بیمه تامین اجتماعی و مالیات حقوق
موارد عدم شمول بیمه مطابق اعلام سازمان تامین اجتماعی در سایت رسمی این سازمان (www.tamin.ir) عبارتند از :
- بازخرید ایام مرخصی؛
- هزینه عائلهمندی؛
- هزینههای سفر و فوق العاده ماموریت؛
- عیدی و پاداش آخر سال؛
- مابه التفاوت کمک هزینه مسکن خوار و بار در ایام بیماری؛
- حق شیر؛
- پاداش نهضت سوادآموزی؛
- حق تضمین کسر صندوق؛
- خسارت اخراج و مزایا پایان کار (سنوات)؛
- پاداش افزایش تولید
جدول و بخشنامه مالیات حقوق سال ۱۳۹۸
تبصره ۶ قانون بودجه ۱۳۹۸
الف ـ سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده(۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۴ و اصلاحات بعدی آن در سال ۱۳۹۸ سالانه مبلغ سیصد و سی میلیون (۳۳۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین میشود.
اشخاص مشمول معاملات فصلی (ماده ۱۶۹ق م م)
۱- کلیه اشخاص حقوقی
۲- صاحبان مشاغلی که حسب نوع و یا حجم فعالیت جزو گروه اول موضوع ماده (۲) آیین نامه اجرایی ماده (۹۵) قانون محسوب می شوند
۳- صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده
مواردی که مشمول معاملات فصلی(ماده ۱۶۹ مکرر ق م م ) نمی باشند
موارد معاف از مالیات بر ارزش افزوده
عرضه کالاها و ارائه خدمات زیر از پرداخت مالیات و عوارض معاف میباشد.
الف- کالاها
۱ کلیه محصولات کشاورزی فرآوری نشده مشتمل بر محصولات خام زراعی و باغی، گیاهان دارویی، محصولات مرتعی، محصولات جنگل (از جمله چوب خام)، محصولات گلخانه (از جمله سبزی، صیفی، گل و گیاه و انواع قارچ).
تبصره فعالیتهای مربوط به مراحل بستهبندی، انبارداری و نگهداری محصول در دمای مناسب در سردخانه، انجماد محصول (شامل سردخانه)، پاک کردن، درجه بندی، بوجاری بذور، پوستگیری مانند شالیکوبی، شستشو، تمیزکاری، تفکیک، همگنسازی، خشککردن انواع محصولات مانند چای، کشمش و خرما با روش های مختلف، تفتدادن مانند پخت نخود و پنبهپاککنی، فرآوری محصولات کشاورزی محسوب نمیشود. ارائه خدمات مزبور به محصولات کشاورزی مشمول مالیات فروش نیست.
تکالیف جدید بدهکاران مالیاتی و اشخاص حقوقی غیرفعال مرتبط با حوزه ثبت شرکتها
قابل توجه کلیه اشخاص حقوقی ثبت شده نزد مراجع ثبت شرکتها
از آنجا که براساس تکلیف قانونی ماده ۱۸۶ قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم (مصوب ۱۳۹۴) و با توجه به ارتباط الکترونیکی ، سازمان امور مالیاتی اقدام به ایجاد محدودیت جهت ثبت صورتجلسات اشخاص حقوقی مشمول نموده است لذا جهت رفع ثر از محدودیت ایجاد شده می بایست به حوزه های اعلامی سازمان امور مالیاتی مراجعه نموده و در صورت داشتن هرگونه پرسش و ابهام از چگونگی اجرای این تکلیف قانونی مراتب قابل پیگیری از دفتر اطلاعات مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور از طریق شماره تلفن های ۳۹۹۰۲۰۸۲ و ۳۹۹۰۳۱۰۷ می باشد.